Viziteaza noul site PCFORUM.RO !
Cautare
Cautare
AutentificareUtilizatorParola
   
Inregistrare
Inregistrare
Portalul PCForum Hardware Sofware Jocuri video Telefoane Mobile / Gadgeturi Internet
PC Forum » Zona libera » PC-uri » Hardware si echipamente » Cu posesorii de SpeedTouch330 pe USB, schimb de computere

Raspunde la subiect  Trimite acest topic pe Yahoo Messenger
Pagina<12
Cu posesorii de SpeedTouch330 pe USB, schimb de computere

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
tenet
Primul post
MesajTrimis: 13 Iun 2010 8:32    Subiect: Cu posesorii de SpeedTouch330 pe USB, schimb de computere Raspunde cu citat (quote)


Citat:
Citat:
Am SpeedTouch330, si nu vrea sa mearga cu sistemul acesta:
Citat:
- procesor intel pentium 4 @ 1800 Mhz
- 512 DDR1 RAM
- hard 80 giga
- cd-rom LG 52X => il pot scoate
- placa video ATI RADEON 9000 PRO 128 MB
- placa sunet AC 97 => o pot scoate

Mentionez ca porturile USB sunt utilizabile cel putin pentru lucru cu MemmoryStyck, dar nu merg cu modemul ...

Acest computer a fost procurat expres ca sa mearga in KIWI LINUX si cu modemul SpeedTouch330.
La proba am constatat ca pot instala respectivul sistem, si nu am mai trecut si la proba cu modemul, crezand ca daca are porturi USB, nu o sa am probleme.

Vreau un computer ca cel de mai sus, dar care sa aiba USB compatibile cu modemul meu.
Deci ofer computerul mai sus mentionat, plus piese de la alt computer, la fel de antic.
Asadar sunt interesat sa gasesc un utilizator de SpeedTouch330 din Bucuresti, cu care sa fac acest schimb.

Va multumesc pentru atentie.

Mi-am amintit exact cum am probat computerul: am folosit "DirectX tools".
Atunci la proba, intr-adevar nu am verificat si functionalitatea USB pentru SpeedTouch330.

De asemenea, mi-am adus aminte ca totusi am utilizat SpeedTouch330 la acest calculator. Deci totusi USB au mers cu acest modem.
A trecut un timp fara sa mai intru pe el, utilizand doar inteldualcore cu rds.
Apoi am vrut sa mai intru in linux, dar uitasem parola si nu am mai insistat.

Cand m-am hotarat sa reinstalez linuxul pe pentium, am obsevat ca modemul nu mai merge cu el. Uitasem ca totusi modemul a mers tot timpul pana sa ma hotarasc sa folosesc mai des acest computer.

Astept in continuare vreun amator de schimb, sau macar un ajutor ca sa repar porturile USB ca sa mearga iarasi cu modemul ...

Am ajuns pe forumul dumneavoastra deoarece am gasit la cautarea cu google, acest topic: http://www.pcforum.ro/viewtopic.php?t=3805 .
Interesant este ca pot lucra cu sticul, dar nu mai vrea sa mearga cu modemul ...
tenet (56) Sex:Barbat

Securitate IT

Nou venit
Nou venit
Vezi profilul userului

Inscris la: 13/Iun/2010
Mesaje: 11
Locatie: Bucuresti
tenet este offline  Trimite mesaj privat
Mesaj Trimis: 13 Iun 2010 20:45    Subiect:  observ pe taskbar ca USB 'vede' modemul Raspunde cu citat (quote)


Vezi super-ofertele zilei! Mergi in Magazinul Online
[quote="korsar"]de aia am zis sa vezi in device manager, ce,cum si daca apare,e cel mai simplu de
verificat.
tensiunea la usb, iar e simplu de masurat. fiind 2 mufe alaturate, banuiesc ca sunt pe aceiasi placa, au alimentarea comuna. deci, se masoara tensiunea in gol,pe una din mufe, apoi se cupleaza modemul la cealalta mufa si se poate vedea daca tensiunea a scazut semnificativ
sau nu, daca e apropiata de 5 volti,sau nu. se mai poate desface modemul si masurata tensiunea pe placa unde sunt lipite firele, eventual dezlipit plusul de la usb si alimentat modemul dintr-o sursa de 5 V stabilizata.[/quote]
Mai simplu decat sa observ pe taskbar ca USB 'vede' modemul, dar acesta nu lucreaza dand mesaj ca este intrerupt cablul furnizorului ?
Mai simplu decat sa cuplez modemul la alt computer si apoi sa ma conectez prin el la internet ?
Trebuie studiate circuitele aferente celor doua prize USB, adica trebuie studiate circuitele si piesele care formeaza cele doua porturi onboard.
Data viitoare va voi spune ce scrie pe motherboardul computerului, ca sa stim concret despre ce discutam.
Comentarii:
korsar (61) Sex:Barbat

Securitate IT

Moderator pcforum.ro
Moderator pcforum.ro
Vezi profilul userului

Inscris la: 16/Mar/2006
Mesaje: 2141
Locatie: Baia Mare
korsar este offline  Trimite mesaj privat
Mesaj Trimis: 13 Iun 2010 22:38    Subiect:   Raspunde cu citat (quote)

Vezi super-ofertele zilei! Mergi in Magazinul Online
chiar nu mai stiu ce urmaresti defapt.... pe alt pc,ai zis ca merge modemul,deci asta am lamurit-o. ce vezi tu in taskbar, n-am habar, dar vad ca refuzi categoric sa te uiti in device manager. vrei sa studiezi circuitele aferente usb-ului, dar refuzi sa incepi prin a masura tensiunea. usb=ul are 4 contacte. masa,plus,si 2 pt transmisia de date. din moment ce alt dispozitiv cuplat pe acea mufa, functioneaza, inseamna ca transmisia/receptia de date
sunt ok. mai inainte, ziceai ca platesti netul si nu poti beneficia de el.acum, spui ca e mai simplu sa legi modemul la alt pc.
ce vrei sa studiezi defapt???
ca fapt divers,exista si placi pci, cu 4 mufe usb2. cumperi una, pe la 20 de lei, o infigi
intr=un slot liber si ai instant inca 4 porturi USB nou-noute.
tenet (56) Sex:Barbat

Securitate IT

Nou venit
Nou venit
Vezi profilul userului

Inscris la: 13/Iun/2010
Mesaje: 11
Locatie: Bucuresti
tenet este offline  Trimite mesaj privat
Mesaj Trimis: 14 Iun 2010 3:45    Subiect: Cool 2 furnizori internet si 4 computere Raspunde cu citat (quote)

Vezi super-ofertele zilei! Mergi in Magazinul Online
[quote="korsar"]chiar nu mai stiu ce urmaresti defapt.... pe alt pc,ai zis ca merge modemul,deci asta am lamurit-o. ce vezi tu in taskbar, n-am habar, dar vad ca refuzi categoric sa te uiti in device manager. vrei sa studiezi circuitele aferente usb-ului, dar refuzi sa incepi prin a masura tensiunea. usb=ul are 4 contacte. masa,plus,si 2 pt transmisia de date. din moment ce alt dispozitiv cuplat pe acea mufa, functioneaza, inseamna ca transmisia/receptia de date
sunt ok. mai inainte, ziceai ca platesti netul si nu poti beneficia de el.acum, spui ca e mai simplu sa legi modemul la alt pc.
ce vrei sa studiezi defapt???
ca fapt divers,exista si placi pci, cu 4 mufe usb2. cumperi una, pe la 20 de lei, o infigi
intr=un slot liber si ai instant inca 4 porturi USB nou-noute.[/quote]
* Pe 'taskbar', in locul acela cu iconite numit si 'system try', apare un icon specific atunci cand modemul este cuplat la USB.
* Nu refuz categoric sa ma uit in Device Manager. Modemul isi aprinde ledurile inainte de lansarea sistemelor de operare. linux sau windows; aceasta situatie nu este normala si de aceea evit sa il tot tin cuplat la computer, si deci nu am ce sa vad in DeviceManager ...
* Ca sa fac masuratori, trebuie sa scot computerul de pe un raft. trebuie sa ai desfac niste suruburi, sa dau jos niste capace, ... trebuie sa am grije cum lucrez ca sa nu fac vreun scurtcircuit sau sa induc campuri electostatice sau electrice care sa distruga electronica ... de acceea nu ma grabesc cu masuratorile. Intai sa imi fac ordine in camera si apoi voi continua.
* Am doi furnizori de internet, platesc doua abonamente la internet. La RDS abonamentul este mai ieftin si cu viteza mai mare decat la clicknet. Prima data m-am abonat la clicknet iar apoi dupa 3 ani, m-am abonat si la rds deoarece mi-am bagat cablu tv. si aveau o oferta foarte buna pentru internet si telefon. Am pastrat abonamentul clicknet ca masura de prevedere in caz ca nu merge rds ... Wink
* Am 4 computere, dintre care folosesc doar doua, restul fiind slabe ca viteza, video, memorie ram sau hard disc ... In acest moment utilizez un inteldualcore care are instalat pe el Windows7 Professional Retail. Nu ma intereseaza sa lucrez cu computerul problema pe rds, deoarece nu este asa performant ca acest inteldualcore; de aceea pe computerul acela voi pune linux si voi folosi la el modemul clicknet. Acum pe computerul problema am instalat windowsxp .
tenet (56) Sex:Barbat

Securitate IT

Nou venit
Nou venit
Vezi profilul userului

Inscris la: 13/Iun/2010
Mesaje: 11
Locatie: Bucuresti
tenet este offline  Trimite mesaj privat
Mesaj Trimis: 29 Iun 2010 19:14    Subiect: Nota Prelungitor Raspunde cu citat (quote)

Vezi super-ofertele zilei! Mergi in Magazinul Online

Am cumparat alaltaieri un 'USB 2.0 PCI host adapter 4 ports'; am dat pe el 31.50RON.
Ajuns acasa imediat l-am instalat pe placa.

Am introdus Memmorystick ( MMSTK ) intr-o poarta externa, si nu l-a recunoscut. Cand am introdus MMSTK in a V-a poarta, aflata pe placa, undeva in spatele celorlalte 4, acest MMSTK a fost recunoscut si a putut fi citit.

Am luat 'stecherul' USB de la modemul SpeedTouch330 si l-am introdus in a V-a poarta, in locul lui MMSTK. Am instalat modemul si functioneaza.

Am luat prelungitorul 'prizei' de USB si l-am introdus in a V-a poarta. Apoi am introdus 'stecherul' modemului in prelungirea 'prizei': modemul nu mai merge de data aceasta.

Am luat prelungitorul 'prizei' de USB si l-am introdus in a V-a poarta. Apoi am introdus MMSTK in prelungirea 'prizei': MMSTK poate fi accesat pentru citire/scriere.

Am luat 'stecherul' USB de la modemul SpeedTouch330 si l-am introdus intr-una din 'prizele' USB de pe Placa De Baza ( Motherboard ): modemul a functionat.
Asadar modemul functioneaza daca nu utilizez prelungitorul de USB.

Manifestarile ledurilor modemului, pentru acest computer, sunt aceleasi, numai ca daca nu folosesc prelungitorul, ma pot conecta la internet prin el.

Am instalat KIWI, dar nu a vrut sa vada si placa 'USB 2.0 PCI host adapter 4 ports', deci in LINUX aceasta placa este neutilizabila.
Am oprit computerul, am scos placa, deoarece nu era utila, si am repornit computerul, apoi in KIWI, am purces la setarea modemului SpeedTouch330. Manifestarile ledurilor modemului, pentru acest computer, sunt aceleasi, numai ca daca nu folosesc prelungitorul, ma pot conecta la internet prin el, apoi am intrat pe internet. A mers.
La fel si in LINUX, manifestarile ledurilor modemului, pentru acest computer, sunt aceleasi, numai ca daca nu folosesc prelungitorul, ma pot conecta la internet prin el.
Alta observatie, ar mai fi ca in KIWI, sistemul nu imi indica faptul ca modemul functioneaza si sunt conectat la internet, cu toate ca sunt conectat si vizitez situri ...
Smile

Deci pot utiliza SpeedTouch330, dar a ramas de verificat de ce se aprind ledurile alea asa imediat ce sistemul de operare a fost initiat:
* Oare o fi supratensionat ? Adica are o tensiune de alimentare mai mare ?
* Oare sa fie ceva cu impedantele de intrare si de iesire ? Dar sa nu uitam ca asa s-a manifestat si cand am folosit 'USB 2.0 PCI host adapter 4 ports'. Deci ramane de vazut daca nu este ceva in neregula cu tensiunea de alimentare.
* Oare modemul este defect si totusi este utilizabil ? Atunci de ce pe computerul IntelDualCore cu Windows7, modemului nu i se mai aprind ledurile inainte de initierea sistemului de operare ?

Va voi anunta cand am pus serverul online.
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Raspunde la subiect    PC Forum » Zona libera » PC-uri » Hardware si echipamente » Cu posesorii de SpeedTouch330 pe USB, schimb de computere
Pagina<12
Pagina 2 din 2Mergi direct la:
 
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum


Topicuri Similare
Subiect / Autor Forum Răspunsuri Ultimul mesaj
Nu sunt mesaje noi Important: Schimb de link-uri
Newsman
Site-uri 7 12 Feb 2010 22:25 Vizualizarea ultimului mesaj
ij30
Nu sunt mesaje noi Schimb computere. Parerile voastre, conteaza, pt mine.
misu tdim
Intrebari si probleme 32 04 Mar 2009 17:19 Vizualizarea ultimului mesaj
korsar
Nu sunt mesaje noi Intel duce Âși el computere la ĂŸarĂŁ
Newsman
Hardware / Software 0 23 Apr 2007 11:51 Vizualizarea ultimului mesaj
Newsman
Nu sunt mesaje noi Nvidia Denver, computere cu procesoare ARM
Newsman
Hardware / Software 0 09 Ian 2011 15:49 Vizualizarea ultimului mesaj
Newsman
Nu sunt mesaje noi Osama bin Laden infecteaza computere
Newsman
Securitate, comert online 0 04 Mai 2011 16:07 Vizualizarea ultimului mesaj
Newsman


Ora este GMT + 3 ore. Acum este: 22:16

stiri teste hardware
Telefoane mobile
ComputerBlog.ro


Powered by phpBB

Anti Bot Question MOD - phpBB MOD against Spam Bots