Factura la intretinere platita online! | PC Forum Romania
Business | Stiri de business din industria IT&C romaneasca si internationala.

Factura la intretinere platita online!

Află mai multe în categoria: Business

Grupul de firme Scomet, furnizor de servicii de facility management in Bucuresti, anunta introducerea modalitatii de plata online a facturii de intretinere pentru locatarii rezidenti in cele 7000 de apartamente aflate in administrarea Scomet. Proiectul a fost dezvoltat si implementat in parteneriat cu integratorul de plati online ePayment si face posibila, pentru prima data in Romania, achitarea online a facturilor la intretinere.

factura intretinere platita online

Prima plata online din Romania a unei facturi de intretinere a avut loc vineri, 5 august, pentru un apartament din ansamblul rezidential Swiss Cottage si a fost in valoare de 105 lei.

“Plata online este primul pas in strategia SCOMET de a crea mai mult timp liber pentru proprietarii de apartamente folosind avantajele Internetului. In acest moment proprietarii din blocurile administrate de SCOMET pot vizualiza pe Internet in timp real tot ce se intampla in blocul lor, de la ‚cat am de plata la intretinere’, pana la parerea vecinilor despre cainele de la etajul 2 care latra toata noaptea. Intr-un viitor apropiat participarea locatarilor in cadrul asociatiilor de proprietari se va face printr-un singur click si toate activitatile aferente (dezbateri, schimburi de idei, chiar si votul din cadrul adunarilor generale) vor fi posibile si in mediul virtual”, explica Ottavio Serbanescu, Director SCOMET.

Grupul de firme Scomet, care asigura servicii de administrare financiara si tehnica a blocurilor de apartamente, detine un portofoliu de 7000 de apartamente in aproximativ 110 asociatii de proprietari in blocuri si complexuri rezidentiale din Bucuresti. In primele 6 luni, compania estimeaza ca 25% – 30% dintre locatari isi vor achita facturile la intretinere online, cu ajutorul noii solutii de plata.

In urmatoarele 18 luni, compania are ca obiectiv cresterea portofoliului la 5000 de asociatii corespunzatoare unui numar de aproximativ 250.000 de apartamente, dintr-un total de peste 3,7 milioane, conform ultimului recensamant.

“Introducerea platii online a facturilor de intretinere este un moment important pentru comertul electronic local. Este semnul ca plata online devine un lucru firesc, parte din viata de zi cu zi a romanilor. Cei mai multi dintre noi terminam serviciul dupa incheierea programului la administratiile de bloc astfel incat sa iti poti plati intretinerea cand esti inca la birou sau seara, dupa ce revii acasa, este un beneficiu imens”, conchide Cristian Herghelegiu, Business Development and Strategy, ePayment, member of PayU.

Potrivit estimarilor ePayment, in fiecare an, romanii care locuiesc la bloc platesc mai mult de 2,5 mld. euro la intretinere.

Taguri: ,

Scrie un comentariu