Tot ce trebuie să știi despre Samsung Galaxy A8 (2018): păreri, preț, detalii tehnice, review | PC Forum Romania
Gadget | GSM, GPRS, 3G, Bluetooth, Walkman, iPod etc.

Tot ce trebuie să știi despre Samsung Galaxy A8 (2018): păreri, preț, detalii tehnice, review

Află mai multe în categoria: Featured, Gadget



Poți afla tot ce trebuie să știi despre Samsung Galaxy A8 (2018): păreri, preț, detalii tehnice – dacă citești acest review complet sau dai play la video.

Telefonul este ok, arată bine, este realizat ca produs premium, are și performanțe decente și dotări peste medie, dar sub nivelul unui flagship. Îmi place noul format de display, arată bine, materialele sunt bune, telefonul stă plăcut în mână și nu alunecă deloc. Având un procesor de tip nou, octa-core cu două nuclee puternice și șase nuclee economice, are și oarece performanță, dar oferă și autonomie destul de bună. Nucleele de putere intervin atunci când este nevoie, la jocuri video sau aplicații intensive. În rest acționează nucleele economice, are o autonomie foarte bună. Cred că atuul lui, dincolo de design și camerele pentru selfie, este tocmai această autonomie.

Procesorul Samsung Galaxy A8 (2018) este Exynos 7885, un octa-core cu două nuclee de putere ARM Cortex-A73, plus șase nuclee economice ARM Cortex-A53. Sigur, între timp design-ul ARM a trecut deja la Cortex-A75 și A55, modele mai noi și mai performante. Dar odinioară, modelele flagship aveau octacore cu 4xA73 și 4xA53, deci putem specula că este destul de aproape de un flagship din anii trecuți. Nu foarte, dar aproape. Peste orice model care are doar nuclee economice. Din punctul meu de vedere este peste terminalele care au 8xA55, chiar dacă A55 este mai nou decât A53. Nucleele A73 sunt foarte performante și se simte acest lucru.

Este adevărat, Galaxy A8 (2018) vine cu Android 7.1.1. Este posibil să fie actualizate pe viitor, dar nu este obligatoriu. Samsung face greu actualizări, de exemplu la S8 au trecut peste șase luni de la lansarea Oreo și nu avem actualizare oficială încă. Telefonul vine cu trei seturi de aplicații, cele de la Samsung, plus magazinul Galaxy Apps, cele de la Google și evident Google Play, dar și aplicații de la Microsoft, din seria Office, Word, Excel, Powerpoint și altele.

Continuă să citești pe Computerblog.ro

Scrie un comentariu