AOC a lansat patru monitoare profesionale din seria P2 cu conexiune USB-C | PC Forum Romania
Stiri | Stiri de tot felul, din industria computerelor.

AOC a lansat patru monitoare profesionale din seria P2 cu conexiune USB-C

Află mai multe în categoria: Stiri

AOC își extinde gama profesională de monitoare P2 cu patru noi modele cu dimensiuni de 27” (68,6 cm) și 32” (80 cm). Fiecare dintre noile monitoare folosește conectivitatea USB-C, oferind o conexiune printr-un singur cablu pentru a transfera simultan semnalul video, date și a încărca laptopuri, tablete și dispozitivele mobile conectate.

Monitoarele P2 de la AOC

Destinat utilizatorilor profesioniști din mediul business care au nevoie de ecrane generoase cu rezoluții mari pentru a afișa mai multe aplicații simultan, modelul de 32” U32P2CA și cel de 27” U27P2CA au rezoluție 4K (3840 x 2160), în timp ce modelul de 32” Q32P2CA și cel de 27” Q27P2CA au o rezoluție nativă de QHD (2560 x 1440).

Astăzi, locul de muncă trebuie să fie mai flexibil ca niciodată. Mulți utilizatori profesioniști sunt obișnuiți acum să își folosească laptopurile pentru a lucra de aproape oriunde. Cu toate acestea, majoritatea ar fi de acord că lucrul pe un ecran mic ca cel al unui laptop nu este la fel de eficient ca lucrul pe un ecran cu dimensiuni mai mari. Productivitatea sporită oferită de ecranele de dimensiuni mari cu rezoluții ridicate este de necontestat, deoarece utilizatorii pot deschide mai multe ferestre și pot lucra în mod activ la mai multe proiecte simultan. Spre deosebire de lucru pe ecranul laptop-ului, un setup ergonomic cu un monitor reglabil pe înălțime are ca rezultat un mediu de lucru mai sănătos și mai confortabil.

Gama de monitoare profesionale AOC P2 oferă panouri IPS sau VA, cu un suport reglabile pe înălțime și un ecran fără rame pe 3 laturi sau cu margini înguste pentru birourile (de acasă). Monitoarele P2 oferă în prezent două modele IPS echipate cu USB-C cu 24” 24P2C și 27” 27P2C cu rezoluție Full HD. AOC oferă acum patru noi modele, extinzându-și portofoliul USB-C cu monitoare de înaltă rezoluție (QHD & UHD) și dimensiuni generoase (27” și 32”).

Modelul AOC U32P2CA de 32” are un panou VA cu o rezoluție nativă 4K (3840 x 2160) care oferă un contrast excepțional de 3000:1. Luminozitatea sa de 350 de niți îl face utilizabil chiar și în condiții de lumină puternică, în timp ce negrul său adânc și gama largă de culori (119% sRGB, 97,3% AdobeRGB, 90,7% DCI-P3) oferă imagini bogate și vii, perfecte pentru editorii foto / video, designeri și creatori de conținut. Pentru a profita la maximum de dimensiune și rezoluție, monitorul beneficiază si de functia Picture-by-Picture. Iar, pentru o flexibilitate sporită și un birou îngrijit, suportul monitorului are o deschidere pentru gestionarea cablurilor si este echipat cu un hub USB 3.2 cu 4 porturi pentru conectarea cu ușurință a tastaturii și mouse-ului. Prin urmare, un laptop poate fi utilizat alături de acest monitor folosind un singur cablu USB-C, iar spațiul de lucru poate fi extins extins utilizând modul USB-C DisplayPort Alternate. Alimentarea prin portul USB-C poate încărca laptop-ul sau alte dispozitive cu până la 65W, funcționând în continuare ca o conexiune USB obișnuită pentru a transfera fișiere de pe o unitate externă conectată la hub-ul USB al monitorului, de exemplu. Cu perifericele conectate prin hub-ul USB, o tastatură și un mouse pot controla laptopul și prin USB-C.

AOC U27P2CA de 27” folosește un panou IPS cu o rezoluție 4K. Claritatea suplimentară datorată densității mai mari a pixelilor pe o dimensiune a ecranului de doar 27” și acuratețea sporită a culorilor fac ca monitorul să strălucească cu adevărat oferind imagini realiste cu o acoperire largă a spațiului cromatic. Similar cu modelul de 32”, U27P2CA oferă și functia Picture-by-Picture.

Alte două modele cu rezoluție QHD sunt cel de 32”AOC Q32P2CA și cel de 27” AOC Q27P2CA, care au panouri IPS și o rată de refresh de 75 Hz. Q27P2CA oferă un raport optim între dimensiune (27”) și rezoluție (QHD) pentru o mare majoritate a utilizatorilor. Panourile IPS oferă imagini vii, potrivite pentru majoritatea aplicațiilor, cu o acoperire de spectrului cromatic excelentă, potrivită pentru designeri grafici și creatori de conținut. (126,5% sRGB, 108,4% AdobeRGB, 100,8% DCI-P3) .

După muncă, aceste monitoare sunt partenerul perfect pentru o sesiune de gaming casual, datorită timpului de răspuns de 4 ms GtG, pentru imagini fluide și tehnologiei Adaptive-Sync pentru a sincroniza rata de refresh a monitorului cu imaginile oferite de placa video. Modelele QHD Q32P2CA și Q27P2CA oferă, de asemenea, o rată de refresh de 75 Hz spre deosebire de rata de refresh obișnuită de doar 60 Hz, oferind o experiență vizuală cu 25% mai lină, lucru evident în cazul obiectelor aflate în mișcare rapidă.

Toate modelele sunt compatibile VESA de 100 x 100 mm și includ un suport complet ergonomic cu reglarea înălțimii de 150 mm, pivotului la 90° și înclinare în mai multe unghiuri. Modelele de 32” beneficiază de două difuzoare de 3W, în timp ce cele de 27” utilizează două difuzoare de 2W. Toate modelele includ și o conexiune pentru căști de 3,5 mm.

Pentru a oferi conectivitate USB-C cu dispozitive vechi fără acest port, toate modelele vin și cu un cablu adaptor detașabil de la USB-C la USB-C / USB-A. De asemenea, utilizând suportul opțional AESA VESA-P2, mini-PC-urile sau NUC-urile pot fi atașate direct la suportul acestor patru modele, creând o soluție simplă all-in-one care este deschisă pentru îmbunătățiri ulterioare.

  • AOC Q32P2CA și U27P2CA vor fi disponibile din august 2021 cu prețuri recomandate de 1.699 lei, respectiv 1.939 lei.
  • AOC U32P2CA va fi disponibil din septembrie 2021 la un preț de 2,.39 lei.
  • AOC Q27P2CA va fi disponibil din octombrie 2021 la un preț de 1.749 lei.
Taguri: ,

Scrie un comentariu