Samsung pune în vânzare un SSD NVMe 980 PRO cu radiator pentru gameri | PC Forum Romania
Stiri | Stiri de tot felul, din industria computerelor.

Samsung pune în vânzare un SSD NVMe 980 PRO cu radiator pentru gameri

Află mai multe în categoria: Stiri

Samsung pune în vânzare NVMe 980 PRO with Heatsink (cu un radiator încorporat), care sunt perfecte ca extensie de memorie, de exemplu, în consolele Playstation 5. În ceea ce privește performanța, noile versiuni de discuri nu diferă de modelul fără radiator, așa că vor oferi până la 7000 Mb/s de citire secvențială și 5100 MB/s de scriere secvențială. S-au schimbat dimensiunile exterioare ale suportului de date, care sunt acum de 24 x 80 x 8,6 mm în loc de 22 x 80 x 4 mm.

Introducerea modelului nou echipat cu răcire pasivă suplimentară a fost dictată de necesitatea furnizării de SSD-uri foarte rapide bazate pe PCIe 4.0, care să asigure o cultură de lucru foarte bună pe console și computere de jocuri. Noul model este compatibil, printre altele, cu cele mai recente console Sony. Datorită faptului că slotul pentru extinderea memoriei în Playstation 5 este mic și presupune instalarea unităților de disc nu „mai înalte” de 11,25 mm, construcția 980 PRO withHeatsink trebuia să fie și ea compactă. Important este că 980 PRO withHeatsink poate fi instalat cu succes și pe laptopuri, unde slotul standard pentru unitățile de disc NVMe are o înălțime de 8,8 mm.

Spațiul mic din interiorul consolelor de generație nouă și al laptopurilor moderne a fost unul dintre motivele dezvoltării unui disc cu radiator, care să aibă parametri mai buni de disipare a căldurii. Testele interne, folosind cele mai recente console Sony, efectuate de compania Samsung, au indicat că 980 PRO withHeatsink atinge temperaturi cu până la 21℃ mai mici decât unitățile de disc fără răcire suplimentară. Datorită acestui fapt, nu se pune problema unei situații în care performanța discului ar fi redusă din cauza supraîncălzirii (ThermalThrottling). În plus, discul cu radiator suplimentar funcționează, în medie, cu 8 la sută mai rapid și garantează o funcționare mai silențioasă a întregii console. Utilizarea controlerului 8nm Elpis Controller reduce, de asemenea, consumul de energie în comparație cu un disc fără radiator.

Noile modele vor fi disponibile în două versiuni cu o capacitate de 1TB și 2TB, ceea ce va garanta jucătorilor suficient spațiu pentru jocurile de nouă generație. Prețul sugerat este de xyz pentru modelul de 1TB și xyz pentru modelul de 2TB. Prețul recomandat pentru versiunea de 1TB ar urma să fie de 1.166,00 lei, iar pentru cea de 2TB de 2.123,00 lei.

Taguri: ,

Scrie un comentariu